Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVTs expert Andréa Jacobsson om Isabelle Haaks betydelse för Sverige Foto: Henrik Eberlund/TT

Experten Andréa Jacobsson: ”Utan Haak får Sverige det otroligt tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska superstjärnan Isabelle Haak saknas när Sverige nu ska spela Challenger Cup i Filippinerna. Då tror SVT Sports expert att Sverige kommer få det svårt.

– Det finns fortfarande en chans men man är väldigt beroende av vilka spelare Belgien ställer på planen, säger Andréa Jacobsson.

För drygt två veckor sedan vann Sverige Golden League. I och med finalplatsen kvalificerade man sig för Challenger Cup som spelas 4-7 juli i Filippinerna där åtta bästa av världens främsta länder deltar. En viktig turnering för att få rankingpoäng som ökar chanserna att nå VM.

Men när Sverige på torsdagen möter Belgien gör man det utan sin stjärna, Isabelle Haak, som tidigare meddelat att hon är sliten och behöver vila.

– Belgien är storfavoriter utan tvekan. Det är främst baserat på att Belgien har mycket bredare trupp än vad Sverige har, säger SVT Sports expert Andréa Jacobsson.

Slog Belgien i Golden League

Belgien är ett världslag men Sverige slog faktiskt Belgien i Golden League, men det var med Isabella Haak i laget.

– Utan Isabelle Haak kommer Sverige att få det otroligt tufft mot Belgien, Säger Andréa Jacobsson.

SVT sänder matchen mot Belgien torsdagen 4 juli 12.25 i SVT2/SVT Play juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.