Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige utslaget ur Challengers Cup – Belgien enkelt vidare. Foto: Skärmdump

Sverige utslaget ur Challenger Cup – Belgien vidare

Uppdaterad
Publicerad

Det visade sig vara tufft utan superstjärnan Isabelle Haak.

Sverige är utslaget ur Challenger Cup efter förlust mot Belgien i tre raka set.

För drygt två veckor sedan vann Sverige Golden League. Då kvalificerade man sig för Challenger Cup i Filippinerna där några av världens främsta länder deltar. Det var vinna eller försvinna i turneringen som kunde ge viktiga rankingpoäng för att nå VM.

Men utan Isabelle Haak blev det respass direkt mot Belgien i tre raka set (25—16, 25—23, 25—22). Ett Belgien som Sverige med Haak slog i Golden League. Superstjärnan har tidigare meddelat att hon är sliten och behöver vila.

– Vi har inte tajmingen och ska inte tillåta nätberöringar och ”block out”, men vi gör inte jobbet där. Vi får det inte till att funka från vår sida, säger Alexandra Lazic till SVT.

Sverige hängde med bra i första set och hade 9—9 innan Belgien ryckte ifrån till 16—10 och slutligen 25—16.

Men Sverige höjde sig markant i andra set och stack i väg till ledning 17—13 – sen började raset. Belgien tog sakta men säkert poäng för poäng och lyckades till slut vinna setet med 25—23.

Även i tredje set hängde svenskorna med bra mot toppnationen men fick slutligen se sig besegrade med 25—22.

Sverige får nu vänta på eventuellt positivt VM-besked.

– Hoppas att Golden League-vinsten hjälper oss att gå till VM. Vore otroligt tråkigt om vi missar på grund av det här. Det skulle vara magiskt att vara där, säger Lazic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.