Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Rekordlång samling för volleybollandslaget: ”Lite nytt för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Fyra månader. Så länge kan volleybolldamernas landslagssamling pågå om det blir en ny svensk EM-succé i sommar.

– Det är bara jättekul att vi får ett så långt landslagsprogram, säger Alexandra Lazić till SVT Sport.

Sedan förra veckan är volleybollandslaget samlat i Lund. Det var där som Sverige ifjol kvalificerade sig för Golden League, den mest prestigefulla europeiska nationsturneringen.

– Det är härligt att vara tillbaka, speciellt efter succén här senast. Det är kul att vara igång, att vi alla är här igen, säger landslagsprofilen Alexandra Lazić.

Några spelare, bland andra storstjärnan Isabelle Haak, har ännu inte anslutit till lägret. Både hon och storasyster Anna Haak spelar i dagarna om ligatiteln i sina respektive klubbar, i Italien och Frankrike. Rebecka Lazić har haft skadebekymmer och anländer även hon till Lund först senare.

”Det är lite nytt för oss”

Lägret är långt – och kan komma att pågå från maj till september, med två veckors paus i juli, beroende på hur det går för Sverige i EM.

– Jag tycker bara det är kul att vårt landslagsprogram är ännu större och det betyder att vi har gjort något bra och har möjligheten att spela fler turnéringar. Det är bara jättekul att vi får ett så långt landslagsprogram, säger Lazić.

– Det är lite nytt för oss. Vi har pratat om hur man ska hålla ut hela sommaren, hur vi ska skapa en dynamik i laget och ha en bra kommunikation, så att alla på lång sikt ska klara av att prestera hela tiden.

I slutet av maj inleds Golden League, som sänds direkt i SVT. I augusti/september väntar sedan EM för Sverige, även det visas i SVT.

Volleyboll på SVT Play >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.