Kronärtskocksallad med limegrillad halloumi
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stkronärtskockshjärtan
- 2ask(ar)sallad
- 1pakethalloumiost*
- 1stlime
- salt och peppar
Så lagar du
Skala skockorna noga och gnid dem med citron så de inte blir bruna. Koka dem utan att det blir mjuka ca 5-10 minuter i lättsaltat vatten med lite vinäger. Lägg också upp ett fat med sallad till serveringen.
Grilla kronärtsskockshjärtana snabbt tills de får färg och lägg upp på salladen.
Skiva halloumi* och grilla den på hög värme i en grillpanna eller vanlig grill. Lägg upp den på salladen, pressa lime över och peppra. Servera skockorna, salladen och halloumin med lönnsirapsdressingen.
* Halloumi, en ost av fårmjölk som traditionellt tillverkas på Cypern. Tillverkas även av get- och komjölk. Osten har hög proteinhalt och passar att grillas eller stekas eftersom den inte smälter utan i stället får en krispig yta.