Kronärtskocksallad med limegrillad halloumi

Kronärtskocksallad med limegrillad halloumi

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    kronärtskockshjärtan
  • 2ask(ar)
    sallad
  • 1paket
    halloumiost*
  • 1st
    lime
  • salt och peppar

Så lagar du

Skala skockorna noga och gnid dem med citron så de inte blir bruna. Koka dem utan att det blir mjuka ca 5-10 minuter i lättsaltat vatten med lite vinäger. Lägg också upp ett fat med sallad till serveringen.

Grilla kronärtsskockshjärtana snabbt tills de får färg och lägg upp på salladen.

Skiva halloumi* och grilla den på hög värme i en grillpanna eller vanlig grill. Lägg upp den på salladen, pressa lime över och peppra. Servera skockorna, salladen och halloumin med lönnsirapsdressingen.

* Halloumi, en ost av fårmjölk som traditionellt tillverkas på Cypern. Tillverkas även av get- och komjölk. Osten har hög proteinhalt och passar att grillas eller stekas eftersom den inte smälter utan i stället får en krispig yta.

Dela det här receptet med dina vänner!