Annonsen om kryptocontainern är borttagen från Facebook. Det bekräftar även Paul Wisén (C) i ett sms till SVT. Foto: Amanda Alvarsson/ SVT

Efter SVT:s granskning: Facebook-annons om kryptocontainer borttagen

Uppdaterad
Publicerad

Sedan SVT började granska Paul Wiséns (C) företag har annonsen med kryptocontainern, som används för att utvinna kryptovalutor, tagits bort från Facebook. Även stora delar av Blockfronts hemsida har tagits bort.

– Det skulle ha gjorts för länge sen, säger Paul Wisén.

Kommunpolitikern Paul Wiséns (C) företag Blockfront FCR datapower AB krävs på drygt 700 000 kronor i skatt av Skatteverket. Politikerns företag är ett av fyra kryptoföretag i Gävleborgs län som granskats av Skatteverket.

Han har också lagt upp en annons om att en container med kryptoservrar var till försäljning på Facebook marketplace för en miljon kronor. Men nu har både annonsen tagits bort och hemsidan rensats på företagsinformation.

Kryptomining i Gävleborg

Paul Wisén avböjer en intervju men svarar på frågor om annonsen och hemsidan i sms till SVT. Enligt Wisén är kryptocontainern inte såld men fortfarande till salu.

På frågan om varför han rensat företagets hemsida skriver han:

”Blockfronts hemsidas syfte var att informera om verksamheten men eftersom vi inte har någon verksamhet längre så finns inget att informera om.”

Wisén: ”Ska jag lägga tillbaka den?”

Paul Wisén säger att han varit öppen med Skatteverket om företagets sysselsättning. Samtidigt har han tagit bort både annonsen och stora delar av hemsidan.

Enligt Wisén skulle Blockfronts hemsida och annonsen ha tagits bort för länge sedan.

Varför var det läge att göra det nu då?

”Du påminde mig om det. Vi ska inte erbjuda marknaden något som inte existerar längre”

Så det har ingenting med SVT:s granskning att göra?

”Näe. Ska jag lägga tillbaka den?”

Sms-konversation mellan SVT:s reporter Amanda Alvarsson och Paul Wisén (C). Foto: Amanda Alvarsson/ SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från kryptocontainern och hör vad Paul Wisén har att säga om Skatteverkets beslut. Foto: Privat/ screenshots

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kryptomining i Gävleborg

Mer i ämnet