Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jana Pogodajeva är en av flera som ännu saknas efter terrordådet mot konserthuset Crocus city hall i Moskva. Hennes man letar nu desperat efter henne på stadens sjuhkus. Foto: Privat. Telegram.

Flera personer saknas efter terrordådet på konserthuset i Moskva

Publicerad

Dödssiffran fortsätter att stiga under sökarbetet som pågår bland spillrorna av konserthuset Crocus City Hall i Moskva. Men flera konsertbesökare saknas fortfarande.

Jana Pogodajeva och en väninna var som många andra på plats i konserthallen Crocus City hall på fredagskvällen för att sina idoler, rockbandet Piknik.

– De köpte biljetterna för två månader sedan och såg verkligen fram emot konserten. De åkte dit i taxi och jag skulle hämta dem efteråt, säger Janas man Igor till SVT.

Terrorattack i Moskva

Strax före konserten skulle börja skickade Jana en bild inifrån konserthallen till honom. Sedan dess har han inte hört från henne.

SVT har även varit i kontakt med väninnans make, som inte gett oss tillstånd att publicera hennes identitet. Men Igor griper nu efter varje halmstrå i hopp om att återse sin fru.

– I dag har jag åkt runt till åtta sjukhus och på ett sa de att det finns en oidentifierad kvinna på ett annat sjukhus, säger han.

Saknas på listorna

Minst 133 personer är döda efter terrordådet, skriver den ryska utredningskommittén på Telegram. Ryska myndigheter har också publicerat namnlistor över personer som vårdas på sjukhus efter det inträffade.

Men i en del fall, då personernas identitet inte kunnat fastställas, står bara ”okänd kvinna” eller ”okänd man” på listorna.

Och Igor är inte ensam om att på egen hand desperat söka efter sina anhöriga. I ryska medier och på sociala nätverk vittnar många ryssar om att just deras anhöriga helt saknas på listorna.

Nyhetskanalen Ostorozhno novosti uppger att en hel familj på fyra personer saknas. Och på Instagram skriver Uliana från Novosibirsk att hon inte kan få kontakt med sin bror, som var på konserten. Till den oberoende nyhetskanalen Vjorstka säger Uliana att hon och andra släktingar ringt runt till alla sjukhus och bårhus i Moskva, men utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorattack i Moskva

Mer i ämnet