Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Smilla Sundells knock – motståndaren på väg ut genom repen. Foto: AP

Fråntogs bältet trots knocken – nu ska Smilla Sundell ta revansch

Uppdaterad
Publicerad

Smilla Sundell, 19, vann helgens titelmatch mot Natalia Diachkova, men fråntogs sin världsmästartitel i thaiboxning efter att inte klarat av invägningen.

Men hon ger inte upp på viktklassen stråvikt trots att hon missade vikten den här gången.

– Jag vill köra en fajt till och lämna över bältet på mina villkor, säger hon till SVT Sport.

Det blev ett antiklimax för Smilla Sundell när hon skulle försvara sin världsmästartitel i thaiboxning i organisationen ONE i helgen. Hon vägde 600 gram för mycket på invägningen och fråntogs bältet i stråvikt (56,7 kilo) redan på förhand.

– Jag var redo att klippa av mig allt hår för att klara vikten, men det hade ändå inte varit tillräckligt. Två timmar före invägningen slutade jag svettas trots att jag bastade och sprang, säger hon till SVT Sport.

Sundells önskemål – före bytet

Matchen blev ändå av och svenskan besegrade Natalia Diachkova på teknisk knockout i rond två, men på grund av viktmissen räknades segern inte som att hon försvarade sitt bälte.

– Jag vill köra en fajt till i stråvikt för att kunna lämna över bältet själv i stället för att få det borttaget. Sedan kan jag börja i nästa viktklass.

I nuläget finns ingen tyngre viktklass i ONE, men organisationens president Chatri Sityodtong har öppnat för att införa en klass i flugvikt (61,1 kilo).

– Jag skulle verkligen behöva en ny viktklass. Sedan har jag inte pratat med honom personligen, men jag har sett intervjuerna där han sagt att han jobbat på det ett tag, så vi får se när det blir av.

– Det är tufft för mig att gå ner till stråvikt, men det här träningslägret var bara fem veckor långt så får jag mer tid på mig klarar jag det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.