Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sven-Göran Eriksson svara på vem han tycker är världens bästa fotbollsspelare just nu i klippet ovan. Foto: Kim Veerabuthroo Nordberg

Dokumentären om Sven-Göran Eriksson kommer i sommar: ”Jag gillar inte att vara ensam”

Uppdaterad
Publicerad

När ett tv-team hade filmat fotbollstränarlegendaren Sven-Göran Eriksson i ungefär en månad fick han sin cancerdiagnos, men det fick honom inte att vilja hoppa av projektet.

– Det är bättre att ha något att göra, säger han till Kulturnyheterna.

Hittills har han bara sett den tre minuter långa trailern som släpptes idag.

Ungefär en månad in i inspelningen fick Eriksson reda på att han hade cancer. Då fungerade arbetet med dokumentären som en distraktion.

– Jag tycker inte om att vara ensam, det är bättre att vara i sällskap och ha något att göra så att tankarna flyger åt rätt håll, säger han.

”Alla dumheter är med”

Under sin tid som tränare för engelska landslaget var han hårt ansatt av paparazzifotografer och hans privatliv och kärleksaffärer hårdgranskades.

Då förhöll han sig skeptisk till mediabevakning, men sedan arbetslivet lugnat sig och adrenalinkickarna försvunnit kände han sig öppen för att vara med i dokumentären.

– Under min karriär pratade jag aldrig om mitt privatliv även om det skrevs. Men nu när man är på nedgång. Varför inte? Jag har ingenting jag måste dölja, säger han.

– Ska man göra en dokumentär ska det vara sanning. Alla mina dumheter finns med, de flesta i alla fall.

Dokumentären ”Svennis” har premiär i sommar på Amazon prime video.

Se en bit ur trailern och vem Svennis tycker är världens just nu bästa spelare i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.