Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En exklusiv krypta är till salu. Se i klippet ovan hur Marilyn Monroe och Hugh Hefner ligger begravda. Foto: Reed Saxon/TT/NTB

Graven granne med Marilyn Monroe till salu – igen

Publicerad

Den var ute till försäljning redan 2020 – men säljarna fick inte napp. Nu ska kryptan nära filmstjärnan Marilyn Monroes grav auktioneras ut på nytt.

Det handlar om en gravplats på den stjärntäta kyrkogården Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park i Los Angeles som nu är till salu. Den ägs av arvingarna till kompositören Jerry Herman, som dog 2019. Herman hade köpt gravplatsen många år tidigare men ändrade sig och önskade i slutskedet av sitt liv att begravas på en annan kyrkogård.

Kryptan ligger några platser bort från Hollywoodikonen Marilyn Monroes grav. Köparen får också playboygurun Hugh Hefner som granne i döden – han såg nämligen till att köpa gravplatsen bredvid Monroes i god tid före sin död 2017.

Blev inte såld för fyra år sedan

Monroes grav är välbesökt och man skulle kunna tro att tanken på att sola sig i stjärnans glans skulle locka förmögna Marilyn-fans att köpa gravplatsen. Men när kryptan först bjöds ut till försäljning 2020 fick säljarna inte napp. De trodde att det berodde på att coronaviruset gjorde att folk höll hårdare i plånböckerna.

Hösten 2023 kom gravplatsen ut på marknaden igen med en prislapp på två miljoner dollar, men förblev osåld. Nu gör man ett nytt försök, tillsammans med auktionsfirman Juliens Auctions, som har Monroe-memorabilia som en av sina specialiteter. Auktionen äger rum mellan 28 och 30 mars. Den här gången ligger utgångspriset på 50 000 dollar.

– Det här blir en hemvist för evigheten. Och dessutom väldigt nära både Hugh Hefner och Marilyn Monroe, säger en märkbart upprymd Martin Nolan, vd på Juliens Auctions, till AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.