Foto: Scanpix

Publiken euforisk över Loreens framträdande

Uppdaterad
Publicerad

Hötorget i centrala Stockholm var skådeplatsen för svenska folkets hyllning till vår nya musikdrottning Loreen.

Tusentals människor hade samlats på tisdagskvällen för att möta Loreen Talhaoui och höra henne framföra vinnarbidraget i Eurovision Song Contest, Euphoria.

Framträdandet skedde på taket på Sergelbiografen och direktsändes i SVT.

Eurovision Song Contest 2012

-Jag älskar er så mycket,  sade Loreen och möttes av publikens jubel när hon äntrade den tillfälliga scenen.

Sändningen inleddes med att arméns musikkår framförde sin numera ganska välkända tolkning av segerlåten Euphoria.  

-Kaxigt, var Loreens kommentar efter att hon hört musikkårens tolkning.

Utlovade folkfest

Programledaren Nassim al-Fakir frågade Loreen om hur det kändes att vinna Eurovision Song Contest och hon berättade att det var en glädje att få representera Sverige i Azerbajdzjans huvudstad Baku i lördags.

Efter Loreens seger i lördags kväll ifrågasatte Sverigedemokraternas partisekreterare och gruppledare i riksdagen Björn Söder Loreens seger. I ett inlägg på Facebook skrev Söder ”Sverige?” och lade i en kommentar till följande: ”Heder åt de länder som värnar om sina egna språk?”

Christer Björkman, artistansvarig för Melodifestivalen fanns på plats på Hötorget och gav en passning till dem som ifrågasatt Loreen som Sveriges representant i samband med frågan om vad vi kan vänta oss av nästa års Eurovision Song Contest som kommer att hållas i Sverige.

– Vi ska göra det till en folkfest i svensk anda där alla är lika mycket värda, sade Christer Björkman.

Innan Loreen framförde Euphoria för andra gången blickade hon ut över publikhavet och sade att ”Det här ska jag ta med mig för resten av mitt fucking life”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision Song Contest 2012

Mer i ämnet