Martin Engström är hälso-och sjukvårdsdirektör i Region Halland. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Regionens svar: ”Många grupper anser sig vara prioriterade”

Publicerad

Region Halland vill inte ge förtur i vaccinkön tilll personliga assistenter och andra yrkesgrupper som jobbar nära barn med funktionsnedsättningar.

– Det finns många olika grupper som anser sig borde vara prioriterade. , säger Martin Engström, hälso-och sjukvårdsdirektör på Region Halland.

SVT Nyheter har träffat Konrad, 6 år, som har flera diagnoser och hans mamma som vädjar att sonens personliga assistenter ska få förtur i covidvaccineringen.

I klippet ovan berättar sjukvårdsdirektör Martin Engström varför Region Halland inte har några planer på att frångå den vaccinationsturordning som Folkshälsomyndigheten rekommenderar.

Maria Norrman, ordförande i RBU Halland, berättar här nedanför varför propagerar för att yrkesgrupper nära barn med funktionsnedsättningar ska prioriteras i vaccineringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.