Foto: SVT

Inget brott bakom storbranden i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren har beslutat att lägga ner förundersökningen kring storbranden i ett hyreshus i Huskvarna i maj. Orskaken är att det inte finns bevis att det ligger brott bakom branden.

Det var på kvällen den 1 maj som branden i ett stort flerfamiljshus i Huskvarna bröt ut. 156 boende i huset fick evakueras och fyra personer fick vårdas på sjukhus med rökskador. Hela vindsvåningen totalförstördes i branden, som började i ett kök i en lägenhet på översta våningen.

Förundersökning läggs ned

En kvinna som bodde i lägenheten har varit misstänkt för brott, men åklagaren har nu beslutat att lägga ner förundersökningen.

Branden i Huskvarna

– Efter förhör med kvinnan har åklagaren kommit fram till att hon inte har agerat så vårdslöst att det kan bedömas som brott, säger Per-Åke Eldh, förundersökningsledare vid polisen.

Branden som började i köket bedöms nu av rättsväsendet som en olyckshändelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Huskvarna

Mer i ämnet