Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mattias Stein, verksamhetschef på Jönköpings kommuns fastighetsavdelning, vet inte hur försenat Sanda högstadium kan bli efter att Gärahov begärts i konkurs. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Konkursdrabbade Gärahov bygger två nya skolor i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet att Vaggerydsbolaget Gärahovs bygg försatts i konkurs kom som en kalldusch för Jönköpings kommun. Två av kommunens nya skolor byggs just nu av bolaget.

Mattias Stein som är verksamhetschef på Jönköpings kommuns fastighetsavdelning säger att han inte hade någon föraning om att Gärahov var nära konkurs.

– Vi har inte fått några indikationer, jag vaknade till den nyheten idag, säger han på fredagsmorgonen, en timme efter beskedet om konkursen.

Osäkerhet kring bygget av två nya skolor

Gärahov har bland annat i uppdrag att bygga Sanda högstadium i Huskvarna och Djupadalsskolan vid Strandängen i Jönköping.

– Vi får analysera vilka konsekvenser det här får för de här byggena, säger Mattias Stein.

Kommer det här innebära förseningar?

– Sannolikt, men vi vet inte i dagsläget hur mycket försenade byggena blir.

Skolombyggnad i Mjölby

Gärahov har flera pågående byggen runt om i landet, exempelvis ombyggnaden av Lagmansskolan i Mjölby. Även där är det oklart vad som nu händer.

Flygbild över bygget av Sanda högstadium i Huskvarna. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.