Foto: Philip Naskret

Najma tvingades lämna lägenheten

Uppdaterad
Publicerad

Najma Daahiya från Huskvarna är en av alla de som inatt tvingades bo på annat håll. – Det känns overkligt, men det var ju tur att ingen var hemma och blev skadad, säger hon.

– Jag var på jobbet när jag fick veta av min svägerska att det brann i huset, säger Najma Daahiya, som bor i fastigheten i Huskvarna som igår eldhärjades.

Panik

Det var i går strax efter klockan åtta på kvällen som branden startade. Södergårsskolan öppnades upp som uppsamlingsplats där kommunens POSOM-grupp tillsammans med polisen och försäkringsbolag fanns på plats för att hjälpa till. Mycket handlade om att hitta tak över huvudet till de drabbade.

Branden i Huskvarna

– Jag fick lite smått panik tills jag väl fick tag i alla och förstod att alla mådde väl, säger hon.

Hyresvärden Din Bostad kommer att öppna sitt områdeskontor på Backgatan i Huskvarna under måndagen 08.00. Dit kan drabbade hyresgäster vända sig med frågor. På plats kommer även representanter för kommunens krisstödsorganisation och restvärdesverksamhet att finnas.

Informationsmöte under kvällen

Hyresgäster som drabbats av branden välkomnas till ett informationsmöte måndag kväll, 19.00, i Södergårdsskolans matsal. Vid mötet deltar representanter från försäkringsbolag, bostadsbolag, räddningstjänsten och socialtjänsten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Huskvarna

Mer i ämnet