En man döms till 10 månaders fängelse efter att bland annat försökt ha prejat upp en mopedist på trottoaren. Bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Hasse Holmberg/Genrebild

Man försökte preja mopedist – straffas med 10 månaders fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern döms till tio månaders fängelse på tre punkter efter att ha försökt preja en mopedist upp på trottoaren samt tagit strypgrepp om densamme.

Det var i Boden i slutet av sommaren 2023 som en man i 60-årsåldern under upprepade tillfällen försökte preja en mopedist.

Mannen som körde en bil tyckte att den unga mopedisten låg för nära och bromsade in framför honom så till den grad att mopedisten fick väja upp på trottoaren, varpå mopedisten enligt mannen visade en ”obscen gest”.

Föraren följde då efter mopedisten upp på trottoaren, uppger vittnen till händelsen.

Tog strypgrepp

När mopedisten tillslut stannade vid en butik, så trängde bilföraren in den unga mannen i ett hörn och greppade tag hans hjälm och skakade om honom. Vittnen säger även att han har hållit handen runt om hans hals.

Mannen som tidigare varit ostraffad döms till tio månaders fängelse för försök till grov misshandel, misshandel och ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.