Arkivbild på Varamonbadet. Foto: Veronica Gardell/SVT

Planerna för stranden i Varamon pausas

Uppdaterad
Publicerad

Motala kommun arbetade förut med ett projekt för att bredda den populära stranden vid Varamon. Nu läggs dock de planerna på is.

Det är de nya tankarna på ett vattenland vid Varamon som gör att stadsbyggnadsenhetens utredning om huruvida det går att bredda den populära stranden, som uppmärksammades så sent som i början av 2016, får vänta. Detta skriver Motala Vadstena tidning.

– Man kan säga att vi pausar lite grann i planeringen med anledning av att vi vill diskutera förutsättningarna för Lalandia (det aktuella vattenlandet, reds.anm.). Vi vill inte springa händelserna i förväg, men samtidigt vill vi inte göra några insatser som sen kommer att behöva göras om eller göras annorlunda utifrån det, säger Alisa Basic, samhällsbyggnadschef vid Motala kommun, till SVT Nyheter Öst.

Behålla turisterna

Tidigare har politikerna i kommunen gjort klart att stranden måste breddas för att behålla turismen. Tanken var då att ta vara på den sand som försvunnit ut i havet med vågorna och sedan bredda cirka 400 meter av den befintliga stranden med det.

– Stranden är smal så det behöver göras något. Det kommer säkerligen att komma igång när vi vet hur det blir med vattenlandet, säger Alisa Basic.

När planerna kan återupptas igen kan Alisa Basic dock inte svara på.

– Det är svårt att säga i dagsläget. Det kanske blir under nästa år, vi får se hur det utvecklas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.