Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Justitieministern på besök i Malmö där han pratat med polisen och Malmö stad om säkerheten kring evenemanget Eurovision. Foto: Petra Hultman/SVT

Justitieminister Gunnar Strömmer (M) om Eurovision i Malmö – ”kommer genomföras på bra sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Justitieministern Gunnar Strömmer (M) besökte under måndagen Malmö för att prata med polisen och kommunen om säkerheten kring Eurovision.

– Jag har ett väldigt starkt intryck av att de olika aktörerna i samhället i Malmö har ett fantastiskt samarbete och tar säkerhetshotet på allra största allvar, säger justitieminister Gunnar Strömmer (M).

Inför söndagens partiledardebatt i Agenda i SVT uttryckte flera partiledare oro över säkerheten kring tävlingen. Liberalernas partiledare Johan Pehrson säger till TT att han är kritisk mot beslutet att anordna Eurovision i Malmö. Han menar att man hade kunnat lägga det på ett annat ställe och att han är ”orolig för att det kan bli obehagligt”. Anledningen är Israels deltagande och att flera protester och demonstrationer väntas.

Eurovision song contest 2024

– Jag är helt övertygad om att det kommer genomföras på ett bra sätt i Malmö, svarar Gunnar Strömmer (M) på Johan Pehrsons (L) utspel.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet