Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan hör du en av männens försvarsadvokat om hur hans klient ställer sig till misstankarna. Foto: Casper Sandberg

Fem häktade i Eskilstuna för grova ekobrott

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer häktades på fredagen misstänkta för bedrägerier och penningtvätt.

Av häktningsframställan framgår det är två kvinnor och tre män i åldrarna 29 till 62 år gamla. De tre männen är hemmahörande i Eskilstuna och de två kvinnorna i orter i Västmanland.

Fyra misstänks för grovt bedrägeri samt grovt penningtvättsbrott. Den femte misstänks enbart för grovt bedrägeri. Bedrägerierna ska ha pågått under hela fjolåret.

Enligt chefsåklagare Charlotta Tanner ska det handla om en form av kreditbedrägerier där ett tiotal personer ska vara drabbade.

Två av de misstänkta har drivit ett företag tillsammans i byggbranschen. De begärs även häktade i ett annat ärende. Där gäller brottsrubriceringen näringspenningtvätt och grovt skattebrott.

På fredagskvällen hölls häktningsförhandlingar och enligt Eskilstuna-Kuriren häktades samtliga. I klippet ovan hör du en av försvarsadvokaterna berätta om hur hans klient ställer sig till misstankarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.