Foto: TT

Polisen lägger ned ärendet efter olyckan på E4:an

Uppdaterad
Publicerad

Två veckor efter att en lastbil körde på en personbil med husvagn lägger polisen ned ärendet. – Polisen kommer aldrig kunna få klarhet i vad som hänt, säger förundersökningsledaren Calle Ekberg.

För två veckor sedan inträffade en allvarlig olycka på E4:an mellan Stavsjö och Gammelsta, strax söder om Nyköping. En lastbil och en personbil med husvagn hade kolliderat och lastbilen hamnat mellan två broar. Lastbilschauffören Bengt Elgander satt fastklämd i närmare fyra timmar och räddningstjänsten fick kapa av hans ben på plats.

”Ingen vet vad som egentligen hände”

Efter olyckan skrev polisen en anmälan om trafikolycka utan misstanke för brott. Efter samtal med alla inblandade har polisen nu lagt ned ärendet.

Allvarlig olycka på E4

– Jag har pratat med alla, men ingen vet vad som egentligen hände. Hade det varit dagsljus och fler vittnen på plats så hade man kanske kunnat få klarhet, men nu var det mörkt och då är det svårt att utreda vad som inträffat, säger Calle Ekberg, förundersökningsledare på lokalpolisen i Nyköping.

Lastbilschauffören körde lagligt

Enligt polisen upplevde personen som blev påkörd att det bara small till, utan att förstå vad som förorsakat det. Och eftersom lastbilschauffören inte minns mycket av händelsen går det inte heller här att få fram något.

– Jag pratade med lastbilschauffören som hade hoppats på att jag skulle bringa klarhet i vad som hänt för han har få minnesbilder från olyckan. Dessutom har vi läst av lastbilskorten som visar att han kört i rätt hastighet och haft sin vilotid, precis som man ska, säger Calle Ekberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allvarlig olycka på E4

Mer i ämnet