Skotten från gärningsmannen träffade rakt på polisen vindruta. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Efter polisens dödsskjutning – bilar i brand

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts av polis i Bagarmossen efter att han skjutit mot ett polisfordon. Efter händelsen blev det en orolig natt i området.

Natten mot torsdagen brann det bilar på flera håll i Stockholm län. En av platserna var Bagarmossen. Enligt vittnet som Expressen talat med ska en provisorisk minnesplats ha upprättats på platsen. Därefter ska bildäck ha tänts på och flera personer ha börjat antända knallskott.

Läs även: Man ihjälskjuten av polis i Bagarmossen

– Vi tittar så klart på eventuella samband mellan skjutningen och oroligheterna. Men vi kan inte spekulera i hur det verkligen ligger till. Det är inte ovanligt att det brinner söder och norr om Stockholm. Nu jobbar vi vidare med utredningen och innan dess kan vi inte veta säkert, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Under torsdagen kommer polisen att öka sin närvaro i området för att dels ta in fler vittnesuppgifter men också att finns som stöd till personer som såg händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.