Möten ska dämpa oron på Albyberget

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna har varit högljudda mot att det riskkapitalistägda företaget Mitt Alby ska ta över lägenheterna på Albyberget. Nu håller företaget möten med de som bor på Albyberget för att höra vad de vill ska förbättras där.

– Jag vet inte hur det blir i framtiden. Hur ska det bli med hyran och hur ska de sköta området, frågar sig Mohamed Feriani.

Många som bor på Albyberget oroas över hyresnivån och miljön i området. I juni beslutade Botkyrka kommun att företaget Mitt Alby blir nya ägare till 1300 allmännyttiga lägenheter. Nu anordnar företaget möten med de som bor på Albyberget för att ta del av deras önskemål.

Protester mot försäljning i Alby

Positivt med möten

– Vi hoppas att det blir bättre i framtiden, att den här försäljningen förbättrar för oss boende, säger Rama Sane.

De boende som ABC har talat med ställer sig positiva till mötena. Men att Mitt Alby är ett nybildat företag utan erfarenhet av fastigheter ser de som ett problem. Tillförordnade vd:n Marcus Trummer säger att de ska tillsätta en ny vd som kan fastighetsförvaltning.

– Vi vill fånga upp vad våra framtida hyresgäster tycker och tänker, vad de kanske är rädda för, vad de vill förbättra, vad de tycker är bra och vad vi kan jobba vidare med.

”Ett betydande motstånd”

Nätverket Alby är inte till salu har överklagat försäljningen till förvaltningsrätten. Aktivisten Torbjörn Hedtjärn har ännu inte gett upp hoppet om att stoppa försäljningen.

– Jag är inte så säker på att Mitt Alby klarar av det helt enkelt. Det finns ett betydande motstånd och så ska de komma in i den lokala kulturen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Protester mot försäljning i Alby

Mer i ämnet