Ytterligare ett chefsavhopp i Österåker

Uppdaterad
Publicerad

Samhällsbyggnadschefen i Österåker, Kristina Gewers, hoppar av sin tjänst i kommunen.

Det är den sjätte toppchefen i kommunen som sparkats eller sagt upp sig från sin tjänst det senaste halvåret.

De chefer som har slutat har varit starkt kritiska till kommunledningens sätt att styra kommunen. Flera har dessutom riktat besk kritik mot hur kommunstyrelsens ordförande, moderaten Michaela Fletcher Sjöman hanterat rollen som högsta politiker i kommunen.

Dessutom har flera fackförbund slagit larm om den dåliga arbetsmiljön i kommunhuset och uppmärksammat Arbetsmiljöverket om situationen.

Österåkers KS-ordförande påverkade löner

Fletcher Sjöman är självkritisk och skriver i ett pressmeddelande att ytterligare en chef känner sig åsidosatt, dåligt uppfångad och i vissa stycken organisatoriskt överkörd. Hon skriver vidare att den tillförordnade kommundirektören inte får fortsätta sin tjänst utan slutar i nästa vecka.

Sedan tidigare har en handfull höga tjänstemän slutat, bland annat  kommundirektören, produktionschefen och personalchefen avslutat sina tjänster. Samma väg har utbildningschefen och kommunikationsdirektören gått.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Österåkers KS-ordförande påverkade löner

Mer i ämnet