39-åringen erkänner mordet

Uppdaterad
Publicerad

Den 39-årige man som är misstänkt för mordet i Omberg har nu medgivit att han orsakat dödsfallet och placerat kroppen i brunnen.

Han har erkänt de faktiska omständigheterna och medgivandet stärks av övrig utredning, säger Erik Thulin, informatör vid Polisen i Östergötland.

Utredningen fortsätter med ytterligare förhör och den tekniska utredningen ska färdigställas.

Mannens medgivanden har föranlett ytterligare tekniska undersökningar. Det handlar om eventuellt mordvapen och spår från platsen som säkrats, säger Erik Thulin.

Den misstänkte mannen genomgår nu en liten sinnesundersökning som ska bli klar den 13 juni. Efter den ska det beslutas om mannen ska genomgå en stor sinnesundersökning.

Det var den 10 maj som polisen efter ett tips fann en död man i en brunn i en fastighet intill riksväg 50 mitt emot Dags mosse, sex kilometer norr om Hästholmen.

Polisen fattade genast misstankar om att mannen blivit mördad och senare greps 39-åringen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.