Det senaste dygnet våldtogs en 16-åring av några klasskompisar och en 20-årig kvinna våldtogs i en bil. Till skillnad från den unga kvinna som avled av sina skador efter en gängvåldtäkt på en buss 2012, överlevde de. Men de senaste händelserna har lett till en storm av vrede på twitter, och sociala medier används numera också på en rad innovativa sätt av kvinnor som kräver säkerhet.
Många kvinnor är utsatta
En av dem är Tanvee Nabar, som liksom andra indiska kvinnor skyndar hem när det börjar skymma. Att vistas ute ensam när det är mörkt är riskabelt. I en färsk undersökning uppger 76 procent av indiska kvinnor att de utsatts för våld eller trakasserier den senaste månaden.
– På vissa ställen kan man inte gå på gatan utan att männen ropar sexistiska kommentarer eller visslar. På kvällen är det hotfullt ute och jag känner mig inte säker, säger Tanvee.
Få fällande domar
Det är endast ett fåtal procent av våldsbrotten mot kvinnor leder till fällande dom i Indien, och skulden för övergrepp läggs fortfarande ofta på kvinnan. Men det finns en växande rörelse som kräver samma rättigheter som männen. När jag träffar Tanvee ska hon och andra kvinnor över hela Indien delta i vad som kallas #walkalone. Genom att promenera på egen hand i mörkret utmanar de idén om att kvinnorna ska hålla sig hemma av rädsla.
– Om vi ska få jämställdhet måste vi ha samma rättigheter till offentliga utrymmen och därför ska jag utmana min rädsla och gå själv på läskiga gator i natt, berättar Tanvee.
”Så coolt”
Promenaderna dokumenteras och läggs ut på sociala medier. Internet är numera fullt av sidor som försöker väcka uppmärksamhet kring frågan, för ju fler kvinnor som är ute desto säkrare.
– Wow det här är så coolt, säger Tanvee när hon lägger upp ett foto på sig själv och kollar in vad de andra är någonstans.
– Genom den här appen känner jag mig inte ensam, utan att vi gör det här tillsammans. Utan sociala medier hade det inte varit möjligt, säger Tanvee.