För tre dagar sedan försökte grupperingar inom armén genomföra en militärkupp i Turkiet.
Men kuppen slogs som bekant ned på mindre än en dag. Dödssiffran skrevs till 232 personer och nästan 1500 sårade.
Nu kommer efterspelet. En president som blir utsatt för ett kuppförsök har förstås rätt att agera för att hitta de skyldiga och vidta åtgärder för att återställa ordningen. Oavsett vad man anser om president Erdogan och hans regim så är det Turkiets legitima styre.
Men efterspelet till kuppen inger stor oro, framför allt omfattningen av de utrensningar som nu genomförs. Enligt premiärminister Binali Yildirim idag (18/7) har 7 543 personer gripits, varav fler än 6 000 militärer och 755 åklagare och domare. Därtill har 2 745 personer inom rättsväsendet stängts av från sina arbetsplatser, liksom 1 500 tjänstemän på finansdepartementet och nästan 9 000 anställda på inrikesministeriet.
Alla dessa tiotusentals personer lär inte arresteras och dömas, men det visar hur yxan nu viner både vitt och brett.
Regeringen är oroad över det starka missnöjet inom delar av statsapparaten, och agerar nu med full kraft med hänvisning till det misslyckade kuppförsöket.
Oron över efterspelet förstärks av erfarenheterna från de senaste åren i Turkiet. Arresteringar av journalister, stängda tidningar och mängder av åtal mot regeringskritiker har avlöst varandra.
Detta har skett utan att Erdogan behövt hänvisa till några kuppförsök. Han har därtill agerat koleriskt och aggressivt. Maktmissbruket är utbrett och rättssamhället är satt ur spel.
Vad är då inte president Erdogan och statsledningen beredda att göra i detta läge, när de just har klarat sig undan ett kuppförsök? Den repression som pågår i Turkiet riskerar nu att skalas upp till helt nya nivåer.
De mer extrema fraktionerna av AKP-partiet lär radikaliseras ytterligare, liksom högerextrema grupper som attackerar kurder, liberaler och vänsteranhängare. Även om samtliga partier i turkiska nationalförsamlingen har tagit avstånd från kuppförsöket så kommer detta allvarligt skada Turkiets opposition för lång tid framöver.
I den kurdiska frågan spelar det idag ingen större roll om någon är anhängare till PKK eller inte. Alla som argumenterar för rättigheter för kurderna, eller anammar ett kurdiskt perspektiv, beskylls regelmässigt för att vara anhängare av terrorism och hotas med rättsliga följder.
Ungefär samma mönster riskerar vi få se i turkisk politik som helhet, där de som kritiserar Erdogan och AKP:s maktmissbruk kommer beskyllas för att vara kuppförespråkare och medlemmar i en komplott mot regeringen.
På så sätt kan kuppförsöket användas för att under lång tid misskreditera hela oppositionen, även dem som tog starkt avstånd från kuppen. Därtill riskerar vi få se fler mord mot borgmästare och politiker; nyss kom uppgifter att Istanbuls vice borgmästare blivit mördad.
Det är bra att USA, EU och andra tog fördömde kuppen.
Man tar inte makten med pansarvagnar och stridsflyg. Men nu måste omvärlden också tydligt markera mot de övergrepp som kan följa när Erdogan gör rent hus med sina kritiker.