Krämiga chokladbollar

Chokladbollar med olika sorters nötter som topping

Publicerat:

Tillagningstid:

Chokladbollarna på klassiskt vis. De blir härligt krämiga med mycket chokladsmak! Experimentera med olika toppings.

Ingredienser

30portioner

  • 225g
    mjukt, rumstempererat smör
  • 2dl
    strösocker
  • 1,5dl
    kakao
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 8dl
    havregryn
  • 0,5tsk
    flingsalt
  • 1dl
    starkt bryggkaffe

Toppings:

  • Kokosflingor
  • Hackade pistagenötter
  • Hackade hasselnötter
  • Frystorkade hallon

Så lagar du

  1. Lägg alla ingredienser förutom kokosflingorna i en matberedare. Mixa ihop till en krämig smet. Har du ingen matberedare så kan du först mixa havregrynen i en mixer och sedan mosa ihop ingredienserna med händerna.
  2. Forma smeten till bollar. Rulla i kokosflingor.
  3. Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Tips
 

Gör chokladbollarna veganska genom att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin.
Gör chokladbollarna glutenfria genom att använda glutenfria havregryn.

Dela det här receptet med dina vänner!