Lammrostbiff med basilika- och citronolja
Publicerat:
2016-03-23Tillagningstid:
Rostbiffen är en del av lammsteken och blir mycket mör och god. Det går mycket bra med andra styckningsdetaljer från steken.
Ingredienser
6portioner
- 900glammrostbiff
- 2tsksalt
- smör till stekning
Marinad
- 1 ½msktimjan
- 2kvist(ar)rosmarin
- 2sthackade vitlöksklyftor
- 1tsknymald svartpeppar
- 1dlolivolja
Ört- och citronolja
- 1kruk(or)basilika
- 1ekologisk citron
- 1dlfin olivolja
- ½tsksalt
Så lagar du
Rostbiffen ska gärna marineras i minst 6 timmar.
1. Blanda marinaden i en bunke och lägg ner rostbiffarna. Blanda runt så att alla kommer åt marinaden. Låt gärna marinera 6 timmar eller mer.
2. Ört- och citronolja: Mixa basilikan, riv det yttersta på citronskalet och blanda ner. Tillsätt oljan och mixa igen. Smaka av med salt.
3. Sätt ugnen på 125°. Bryn lammrostbiffarna i smör. Salta under tiden.
4. Lägg sedan rostbiffen på plåt med bakplåtspapper och låt steka färdigt i ugnen. Stick in en termometer och stek till cirka 60° för rosa kött. Skiva köttet och servera med citronoljan och rödbetssallad med fetaost.