Sallad med rödbetor och fetaost
Publicerat:
2016-03-23Tillagningstid:
Salladen passar väldigt bra till lammkött och för den som inte vill äta kött är det en bra vegetarisk rätt på påskbordet.
Ingredienser
6portioner
- 300gblandad sallad och späda skott
- 300gsugar snaps
- 4stsalladslökar
- 500gkokta och skalade rödbetor
- ½dlsolrosfrön
- ½dlpumpakärnor
- 150gfetaost
Dressing
- 2mskpressad citron
- 3mskolivolja
- 2krmsalt
- 2krmnymald svartpeppar
Så lagar du
1. Skölj och torka salladen. Ansa sugar snapsen och förväll dem i lättsaltat vatten 1 minut.
2. Ansa och skiva salladslöken. Klyfta rödbetorna. Rosta fröna i en torr medelvarm panna, passa noga så att de inte bränns.
3. Dressing: Blanda saften med olivoljan och tillsätt salt och nymald svartpeppar.
4. Blanda salladen, sugar snaps och salladslök med dressingen. Lägg på rödbetsklyftorna och strö på fröna och smula över fetaosten. Servera till lammrostbiff.