Rainbow slaw

Rainbow slaw

Publicerat:

Tillagningstid:

Så enkel och fräsch sallad som blir ännu godare dagarna efter. Gör en stor laddning så klarar du hela veckan.

Ingredienser

10portioner

  • 0,5
    huvud rödkål
  • 0,5
    huvud vitkål
  • 3
    morötter
  • 0,5
    purjolök
  • 1dl
    persilja, hackad (färsk eller fryst)

Dressing

  • 0,75dl
    olivolja
  • 3msk
    pressad citron eller lime
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    chiliflakes
  • Rostade sesamfrön (valfritt)

Så lagar du

  1. Finstrimla kål på mandolin, i matberedare eller med osthyvel. Lägg i kallt vatten så att den blir sköljd.
  2. Skala och strimla morötterna eller riv dem grovt.
  3. Skölj och strimla purjolök och blanda med avrunnen kål och morötter
  4. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen. Häll den ovanpå grönsakerna och blanda väl. Förvara i kylen. Hållbarheten beror på hur hygienen är, med vältvättade händer och rena redskap bör den hålla minst en vecka i kylskåp.

Dela det här receptet med dina vänner!