Sallad Tokyo
Publicerat:
2024-04-17Tillagningstid:
En härligt krispig sallad med smaker från Tokyo.
Ingredienser
4portioner
- 300gurbenat kycklinglår
- 0,5dlteriyakisås
- 2stsalladslökar
- 10cmrättika
- 1mskrostade sesamfrön
- 2mskfurikake
- 1huvud krispsallad
- 0,5huvud romansallad
- 0,25huvud savoykål
- 1gul morot
- 1kålrabbi
- 1majrova
- 1gurka
Picklad kålrot
- 0,25kålrot
- 0,5dlättika
- 1dlsocker
- 2dlvatten
Ginger scallion dressing
- 3stsalladslökar
- 3cmingefära
- 1klyfta vitlök
- 3stlime, saften
- 2dlrapsolja
- salt och peppar
Så lagar du
- Skär crispsallad, savojkål och romansallad grovt och lägg i iskallt vatten
- Skala och strimla kålrabbi, majrova och morot lägg i iskallt vatten.
- Slunga eller låt rinna av ordentligt innan servering.
- Skala och svarva eller strimla rättikan i långa strimlor och placera i kallt vatten.
- Skölj och strimla salladslöken fint och placera i kallt vatten. Slunga eller låt rinna av ordentligt innan servering.
- Skala, dela och kärna ur gurkan, skär i 2cm bitar.
- Pensla kycklinglåren med teriyakisås och krydda med salt och peppar, grilla i ugn på 200° tills innetemperatur 68° eller ca 10 minuter.
- Ta ut och låt vila i 10 minuter och skär i mindre bitar.
Picklad kålrot
- Skala och hyvla kålroten mm tunt. Koka en 123-lag och häll den varm över kålroten, låt svalna.
Ginger scallion dressing
- Hacka ner salladslök, vitlök och ingefära grovt.
- Placera alla ingredienser i mixerkanna och mixa på maxeffekt 1–2 minuter.
- Smaka av med salt/peppar.
Servering
- Ta en stor skål och börja med salladsblandningen i botten fyll på med de strimlade och skurna grönsakerna, picklad kålrot, grillad kyckling.
- Häll på dressingen och blanda runt väl.
- Servera i portionsskålar och toppa med svarvad rättika, rostade sesamfrön och furikaki.