Sallad Tokyo

Sallad Tokyo

Publicerat:

Tillagningstid:

En härligt krispig sallad med smaker från Tokyo.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    urbenat kycklinglår
  • 0,5dl
    teriyakisås
  • 2st
    salladslökar
  • 10cm
    rättika
  • 1msk
    rostade sesamfrön
  • 2msk
    furikake
  • 1
    huvud krispsallad
  • 0,5
    huvud romansallad
  • 0,25
    huvud savoykål
  • 1
    gul morot
  • 1
    kålrabbi
  • 1
    majrova
  • 1
    gurka

Picklad kålrot

  • 0,25
    kålrot
  • 0,5dl
    ättika
  • 1dl
    socker
  • 2dl
    vatten

Ginger scallion dressing

  • 3st
    salladslökar
  • 3cm
    ingefära
  • 1
    klyfta vitlök
  • 3st
    lime, saften
  • 2dl
    rapsolja
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Skär crispsallad, savojkål och romansallad grovt och lägg i iskallt vatten
  2. Skala och strimla kålrabbi, majrova och morot lägg i iskallt vatten.
  3. Slunga eller låt rinna av ordentligt innan servering.
  4. Skala och svarva eller strimla rättikan i långa strimlor och placera i kallt vatten. 
  5. Skölj och strimla salladslöken fint och placera i kallt vatten. Slunga eller låt rinna av ordentligt innan servering. 
  6. Skala, dela och kärna ur gurkan, skär i 2cm bitar.
  7. Pensla kycklinglåren med teriyakisås och krydda med salt och peppar, grilla i ugn på 200° tills innetemperatur 68° eller ca 10 minuter. 
  8. Ta ut och låt vila i 10 minuter och skär i mindre bitar.

Picklad kålrot

  1. Skala och hyvla kålroten mm tunt. Koka en 123-lag och häll den varm över kålroten, låt svalna.

Ginger scallion dressing

  1. Hacka ner salladslök, vitlök och ingefära grovt.
  2. Placera alla ingredienser i mixerkanna och mixa på maxeffekt 1–2 minuter.
  3. Smaka av med salt/peppar.

Servering

  1. Ta en stor skål och börja med salladsblandningen i botten fyll på med de strimlade och skurna grönsakerna, picklad kålrot, grillad kyckling. 
  2. Häll på dressingen och blanda runt väl. 
  3. Servera i portionsskålar och toppa med svarvad rättika, rostade sesamfrön och furikaki.

Dela det här receptet med dina vänner!