Se Thorengruppens guldfirande. Foto: Bildbyrån.

Thorengruppen säkrar sitt fjärde raka SM-guld – besegrade Pixbo i finalen

Thorengruppen är svenska mästare i innebandy.

För fjärde året i rad besegrade de Pixbo i finalen.

– Detta är det roligaste man kan göra, säger Cajsa Alm efter 6-3-segern.

Det blev en ovanligt spännande föreställning i finalen mellan Thorengruppen och Pixbo i Stockholm. Spel sex mot fem, bortdömda mål och dubbla reduceringar gav darr in i slutminuterna, men till slut kunde Thorengruppen säkra segern med 6-3.

Cajsa Alm stod för Thorengruppens två mål i den avslutande perioden, och det var också hon som öppnade målskyttet tidigare under lördagseftermiddagen.

– Det var jätteskönt att sätta dit den, det var mycket nerver som släppte, säger hon till SVT Sport efter sitt första mål för dagen.

Och kanske var det just så även för hennes lagkamrater, för det dröjde inte länge efter Alms mål innan systrarna Veera och Oona Kauppi samarbetade sig fram till 2-0.

”Offensiv satsning”

Tredje och fjärde målet följde medan Pixbo bara hittade fram till en reducering. Men de rödklädda var inte beredda att ge sig så lätt. I den tredje perioden satsade Göteborgslaget allt på ett kort – och tog ut målvakten redan med nio minuter kvar att spela.

– Det är en offensiv satsning, ruskigt offensivt, säger SVT:s kommentator Chris Härenstam.

Och matchen fick nytt liv när chansningen gav utdelning i form av två fullträffar. Som närmast hade Pixbo alltså 3-4, innan Alms två mål gjorde att Thorengruppen kunde pusta ut och efter slutsignalen fira sitt fjärde raka mål.

– Det är helt otroligt, jag är så glad. Vi är så jävla värda det här. Det betyder allt, säger hattrickskytten Alm.

Den fjärde raka finalförlusten bjöd på mindre glada miner från Pixbo-lägret.

– Det är bara väldigt tomt. VI har jobbat så hårt för det här och vi ställer höga krav på varandra men vi får inte det fina slut som vi förtjänar så det känns skit, säger Klara Loneberg.