Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se höjdpunkter från Isabelle Haaks match och den avgörande bollen i finalen. Foto: EuroVolleyTV

Isabelle Haak poängbäst när Conegliano tog hem Champions League-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haaks suveräna säsong har fullbordats.

Under söndagskvällen var den svenska stjärnan poängbäst när hennes Conegliano vann Champions League-finalen mot Milano med 3–2 i set (25-14, 23-25, 25-19, 19-25, 15-9).

– Det är väldigt känslofyllt, säger Isabelle Haak till SVT Sport efter matchen.

Isabelle Haak har haft en fantastisk säsong i sitt italienska lag Conegliano.

Klubben har tagit hem ligan och vunnit ligacupen samt supercupen. Nu väntade den sista utmaningen när Milano stod för motståndet i Champions League-finalen.

Conegliano svarade för ett imponerande första set där den svenska superstjärnan var tongivande. Laget tog hem det med segersiffrorna 25-14.

Milano kvitterade sedan efter ett jämnt andra set som slutade 25-23. I tredje växlade Isabelle Haak upp igen och bidrog starkt till att Conegliano vann den tredje akten med 25-19.

Haak: ”Väldigt känslofyllt”

Det kunde sedan inte bli mer dramatiskt. Milano reste sig igen och vann fjärde med 25-19 och allt skulle avgöras i ett femte avgörande set.

Där drog Conegliano det längsta strået (15–9), vilket säkrade Champions League-titeln. Isabelle Haak var bäst i finalen med sina 23 poäng och utsågs till matchens MVP.

– Det är väldigt känslofyllt. Det är många i laget som ska lämna oss också så alla känslor är inblandade. Det var bästa avslutet på säsongen. Det här är ju det största man kan vinna i ett klubblag så det känns otroligt, säger hon till SVT Sport efter matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.