Boksuccén Zlatan Ibrahimovic blir app. Foto: Scanpix

Fotbollstjärnans biografi blir app

Uppdaterad
Publicerad

Fansen kan vältra sig i Zlatan-kuriosa när stjärnans självbiografi blir app.

Självbiografin ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” släpptes i november och sålde i nästan en halv miljon exemplar på en månad. Det var den mest sålda boken i Sverige under 2011 och har översatts till flera språk.

Första biografi-appen

Zlatans självbiografi

Zlatan är den mest kända svensken i världen, och nu kan Albert Bonniers förlag slå ännu fler mynt av fotbollslegendaren. Zlatan-biografin släpps som världens första självbiografi-applikation för iPad.

Man kommer att kunna dyka ner i Zlatans liv med hjälp av bilder, video, grafik och citat. Användarna kan välja om man vill följa Zlatans resa kronologiskt, via en tidslinje, eller geografiskt, där viktiga platser finns utmärkta.

Författaren finns med

David Lagercrantz, som skrivit boken tillsammans med Zlatan, säger till Expressen att appen innehåller en tv-dokumentär om Malmö FF, Blådårar, och intervjuer med både honom själv och fotbollsstjärnan.

-Det blir som bonusmaterialet till en film du hyr och det är lite av en framtidsgrej, säger David Lagercrantz.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Zlatans självbiografi

Mer i ämnet