Roger Palm spelar trummor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Roger Palm spelar i husbandet Berndt Egerbladhs orkester i Vaduvill Show på SVT, 1986. Foto: SVT

Abba-trummisen Roger Palm är död

Uppdaterad
Publicerad

Trummisen Roger Palm, känd för att ha spelat med bland andra Abba och Ted Gärdestad, har avlidit. Det bekräftar familjen för Aftonbladet.

Han föddes 1949 i Kyrktåsjö i Strömsunds kommun och började spela med lokala gitarrband och dansorkestrar. 1969 startade han bandet Gimmicks och året därpå inleddes samarbetet med Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Polarstudion.

Spelade med Gärdestad och Abba

Janne Schaffer, som även han arbetade som studiomusiker under samma period, skriver i ett inlägg på Facebook om vännen och kollegan.

”Jag saknar dig Roger med dina glada tillrop i studion när vi skapade musik med bland andra Ted Gärdestad. Du gav Teds 'Satellit' ett fantastiskt svängigt komp och på klassiker som Abbas 'Mamma Mia' och 'Dancing Queen' klingar dina trummor oförglömligt. Jag kommer alltid att minnas dig.”

Familjen: Varm och ödmjuk

Roger Palm avled i sviterna av Alzheimers sjukdom.

”Han var en varm och ödmjuk medmänniska som alltid ställde upp för vänner och familjen. Han kommer vara enormt saknad och han lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi kommer alla att minnas honom med varma hjärtan”, skriver familjen i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.