Alexander Skarsgård nominerad till Emmy

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Skarsgård har chans på en ny Emmy-statyett. För andra gången nomineras han för sin roll i tv-serien ”Succession”.

”Succession”, som sänts 2018-2023, har tidigare nominerats 48 gånger och tilldelats 13 Emmy-statyetter. I dag fick serien ytterligare 27 nomineringar.

Fyra av dem gäller kategorin bästa biroll i en dramaserie och en av de nominerade är svenske Hollywoodstjärnan Alexander Skarsgård.

Alexander Skarsgård var nominerad även 2022 för sin roll i ”Succession”, då för bästa gästroll i en dramaserie.

Har belönats tidigare

Alexander Skarsgård har tidigare belönats med en Emmy-statyett för bästa manliga biroll, då för miniserien ”Big little lies”.

Även en sidoserie till ”Succession” har nominerats till en Emmy. I kortfilmer kallade ”Controlling the narrative” diskuterar och kommenterar skådespelarna och seriens skapare Jesse Armstrong scener i varje avsnitt och den här kommentarsserien har nominerats till bästa kortfilm.

Det amerikanska Emmy-priset delas ut till tv-produktioner och kan jämföras med filmvärldens Oscar. Galan äger rum den 18 september.

Hör nöjesjournalisten Christina Jeurling Birro om fler av årets Emmy-nomineringar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.