”Vi arbetar tätt med streamingtjänsterna och tar alltid ner berörda releaser på begäran av dem” säger Sofia Green till Dagens Nyheter. Foto: Henrik Montgomery / TT

Amuse slutar jobba med Fröken Snusk

Uppdaterad
Publicerad

Efter misstankar om manipulerade lyssningar avbryter Amuse sitt samarbete med Fröken Snusk. Distributören har på begäran av Spotify tagit bort låtarna. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Flera låtar av artisterna Fröken Snusk och Rasmus Gozzis har laddats upp på Spotify via Amuse. Genom musikdistributören kan man få sin musik till flera strömningsplattformer utan att vara knuten till ett skivbolag.

Nu avbryter Amuse samarbetet efter begäran av Spotify.

I ett mejl till Dagens Nyheter skriver Amuse kommunikationschef Sofia Green ”Vi arbetar tätt med streamingtjänsterna och tar alltid ner berörda releaser på begäran av dem”.

Amuse och artisternas team har efter att musiken försvunnit haft kontakt, men mer om det brutna samarbetet vill Sofia Green inte berätta.

Amuse avböjer vidare kommentar. Kulturnyheterna söker Fröken Snusk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.