Benjamin Ingrosso Foto: TT

Benjamin Ingrosso tar över allsången i kväll: ”Det blir allt utom hårdrock”

Publicerad

I kväll är allsången extra lång på Skansen. 

Benjamin Ingrosso bjuder in artistkollegor och hoppar mellan genrer i en hel timma.

– Det blir allt utom hårdrock, säger han. 

En gång om året får en utvald akt ta över Sollidenscenen på Skansen i Allsångsscenen är din. Orup, Lisa Nilsson och Håkan Hellström är exempel på artister som tidigare haft den äran. Nu är det dags för Benjamin Ingrosso. 

– Jag är den tionde artisten som gör det här bland de typ fetaste artisterna vi har i landet. Jag är glad att jag får göra det, säger han. 

Under våren släppte Benjamin Ingrosso sitt första album på svenska, En gång i tiden. Ett par av låtarna är covers från programmet Så mycket bättre, där Ingrosso medverkade i höstas. 

I upplägget till Allsångsscenen är din ingår att bjuda in gästartister. 

– Jag får inte säga vilka det är men det blir verkligen en timma av icke röd tråd. Den röda tråden blir jag, sedan får folk följa med på alla möjliga olika typer av låtar, sound, arrangemang och gästartister, säger Benjamin Ingrosso. 

Från allsångshäftet har han valt Björn Skifs Härligt, härligt men farligt, farligt från 1977. 

– Jag kommer att köra allt från visor till vals, pop, r’n’b, disco, jazz... Alla genrer du kan tänka dig utom hårdrock, säger Benjamin Ingrosso. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.