Här berättar Ingmar Bergmans son om uppväxten Foto: TT

”Han lämnade min mamma och mig när jag var väldigt liten”

Uppdaterad
Publicerad

Bergmanåret 2018 når sitt klimax på lördag, då Ingmar Bergman skulle fyllt 100 år. Jubileet kommer att firas på många sätt runt om i landet, inte minst i regissörens hem på Fårö. En av de medverkande i SVT:s Bergmanspecial är en av Bergmans söner som berättar om uppväxten.

I klippet möter vi ett av Bergmans barn, och tillika namne, Ingmar Bergman, som berättar om hur syskonskaran i det stora hela lyckats samarbeta bra med varandra gällande viktiga frågor. Det trots den många gånger knepiga relationen de hade till varandra och fadern.

– Han lämnade min mamma och mig när jag var väldigt liten, jag var bara ett och ett halvt år när han gav sig i väg för att spela in Sommaren med Monica. Då försvann han egentligen och under årens lopp och min uppväxt så gjorde han bara sporadiska besök.

Se hela programmet i SVT 2, kl 20.00 på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ingmar Bergman

Mer i ämnet