Conan O'Brien lämnar gammel-tv. Foto: AP/TT

Conan O'Brien lämnar linjär-tv

Uppdaterad
Publicerad

Conan O'Brien lägger ner sin pratshow Conan på den amerikanska tv-kanalen TBS, uppger amerikanska medier. Därmed avslutar han en 28 år lång karriär där han flera dagar i veckan varit pratshowvärd under sena USA-kvällar.

57-årige O'Brien ska i stället bli värd för ett program som ska sändas en gång i veckan på strömningstjänsten HBO Max. Exakt när det programmet ska sjösättas är inte klart.

Pratshowvärd sedan 1993

”1993 gav (legendariska pratshowvärden) Johnny Carson mig det bästa karriärrådet jag någonsin fått: 'Se så fort som möjligt till att komma till en strömningsplattform'. Jag är är glad att jag får fortsätta göra vad tusan det nu är jag gör på HBO Max, och så ser jag fram emot ett gratis abonnemang”, skriver O'Brien i ett pressmeddelande.

Conan O'Brien ledde mellan 1993 och 2009 pratshowen Late night på NBC. 2009 tog han över The tonight show efter Jay Leno på samma kanal men fick sparken sju månader senare. Då gick han till kabelkanalen TBS, där Conan har sänts sedan 2010.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.