Gatukonst i Berlin. Foto: John MACDOUGALL / AFP

Corona-graffiti dyker upp världen över

Uppdaterad
Publicerad

Coronavirusets spridning har fått kulturevenemang att ställas in världen över. Men gatukonstnärerna har inte gått i karantän. Här är några av alla graffitiverk som poppat upp på världens gator.

Mona Lisa-graffiti i Barcelona. Foto: EPA/QUIQUE GARCIA

En maskerad turist fotograferas bredvid ett graffitiverk döpt till Mobile World Virus föreställande Mona Lisa, med en mobiltelefon och ansiktsmask, skapad av gatukonstnären TVBoy, nära Sant Jaume-torget i Barcelona, Spanien, 9 Mars. Barcelonas vice borgmästare befinner sig i coronakarantän.

Verk av Aira Ocrespo. Foto: CARL DE SOUZA/AFP

Brasilianske graffitikonstnären Aira Ocrespo har gjort en satirisk målning föreställande Brasiliens president Jair Bolsonaro med texten ”Bolsonaros mask mot coronaviruset” i sin studio i Rio de Janeiro. Under en presskonferens om coronaviruset den 19 mars bar Bolsonaro ansiktsmask.

Gatukonst i Berlin. Foto: John MACDOUGALL / AFP

En muralmålning i Mauerpark, Berlin, den 21 mars, av graffitikonstnären Eme Freethinker. Målningen föreställer Sagan om ringen-figuren Gollum/Smeagol, som tittar förälskat på en toapappersrulle. ”Mein Schatz” är den tyska översättningen av ”My precious”.

Graffiti i Mumbai. Foto: NDRANIL MUKHERJEE/AFP

Den 16 mars: En Bombay-bo med ansiktsmask på grund av corona promenerar förbi självaste Buddha, även denne iförd ansiktsmask.

Verk av gatukonstnären Rebel Bear, Storbrittanien. Foto: Andrew Milligan / PA via AP

Romantisk gatukonst av konstnären Rebel Bear på en vägg på Bank Street i Glasgow, Skottland, 19 mars, som visar några av svårigheterna för dem som försöker skydda sig mot viruset.

Coronagraffiti i Syrien. Foto: Muhammad HAJ KADOUR / AFP

Syriske konstnären Aziz al-Asmar och hans medhjälpare gör segertecknet samtidigt som de poserar framför en färsk graffitimålning på en husvägg i Binnish i Idlib-provinsen i Syrien, 23 mars.

Gatukonst i Malmö. Foto: Gabriel Perez Santiago

Fotografen Gabriel Perez Santiago har tagit en bild av denna gatukonst på Norra parkgatan i Malmö, i vilken man skiljer på corona och corona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset och kulturen

Mer i ämnet