Ett officiellt utgivningsdatum för The sims 5 har inte presenterats men enligt EA kommer det dröja ”ett par år” innan spelet släpps. Foto: Electronic Arts

EA bekräftar – The sims 5 är under utveckling

Uppdaterad
Publicerad

För 22 år sedan lanserades “The Sims” som ett av de första stora livssimulatorspelen. Nu står det klart att en femte upplaga av spelet är på väg. Under onsdagen avslöjade utvecklaren Electronic Arts (EA) flera detaljer om det nya spelet. 

Med anspelning på återfödelse och renässans har EA valt att döpa utvecklingen av The sims 5 till “Project Rene”.  

Utvecklingen av spelet uppges vara i ett väldigt tidigt skede men flera kommande funktioner kunde bekräftas under ett streamat evenemang på onsdagen.

Möjligheter att spela tillsammans  

I ett klipp visade EA upp spelets nya, mer avancerade byggläge. Där kommer spelare få en större valmöjlighet av färger, mönster och utformning av inredningen i husen de bygger åt sina “simmar”. Det kommer även vara möjligt att samarbeta med andra spelare och inreda tillsammans.

Tidigare har det ryktats om att spelet, som främst varit möjligt att spela ensam, kommer få fler multiplayer-funktioner, men något sådant bekräftades inte.  

Däremot kommer det vara möjligt att spela The sims 5 på flera olika enheter, som dator, konsol och mobiltelefon.  

Ett officiellt datum för släppet har inte presenterats men enligt EA kommer förväntansfulla fans få vänta ytterligare “ett par år”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.