En delad bild med två sektioner: den vänstra visar en närbild av en orange katts tassar som rör sig över en träytan, medan den högra delen visar katten som smyger genom grön vegetation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kattägaren Elin Karlsson: ”Jag kan ju inte låsa in honom”. Foto: SVT

Efter älgvandringen – följ katten Lasse i två dagar

Uppdaterad
Publicerad

Katten Luffar-Lasse promenerar dagligen i Trollhättan och blev rikskändis förra året när hans insamlingsbössa drog in nästan två miljoner kronor till musikhjälpen. Nu kan tv-publiken följa honom i två dagar.

Lasse knatar vanligtvis omkring på egen hand i Trollhättan. Ofta hamnar han i ett köpcentrum och får skjuts hem. För att grannarna inte skulle oroa sig för att katten var bortsprungen skapade ägaren Elin Karlsson en Facebookgrupp som nu har över 80 000 följare.

I helgen kommer SVT-publiken kunna följa Lasses tillvaro under sju timmar per dag. Ett filmteam följde katten i en knapp vecka med fyra kameror och publiken kommer att se Lasses dag ur hans perspektiv.

En helg med Luffar-Lasse sänds som slow-tv på SVT Play lördag-söndag 21-22 september kl 9.00-16.00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.