Fjället Stetind i norska Nordland. Foto: Jonas Redin

Efter dödsfallet: ”Berget” spelas inte in i år

Uppdaterad
Publicerad

Inspelningen av TV4:s nya realityserie "Berget" kommer inte att återupptas inom den närmaste tiden.

– Det vi vet är att det inte är praktiskt möjligt att genomföra någon inspelning den här säsongen, säger Karin Nyman, HR- och kommunikationsdirektör på TV4, till Expressen.

Det var i onsdags i förra veckan som en svensk man i 50-årsåldern avled under inspelningen av TV4:s nya realityprogram, som går ut på att vanliga deltagare klättrar ett av Norges mest kända berg.

"Berget" var tänkt att bli en av TV4:s nya stora satsningar, med rapparen Petter som programledare.

Deltagaren avled i vad som tros vara ett sjukdomsfall medan kameran rullade. De medverkande och tv-personalen fick krishjälp på plats i Norge och produktionsbolaget kom tillsammans med TV4 dagen efter överens om att avbryta inspelningen.

Det är oklart om serien överhuvudtaget kommer att färdigställas.

– Alla sådana beslut får komma längre fram. Det är viktigt att inte fatta för stora beslut för tidigt i ett sådant här läge, sade Karin Nyman till TT i förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.