Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Branschen måste lära sig av det här och det är det tuffaste sättet att lära sig på.” – Johan Croneman, tv-kritiker på DN, berättar om hur tv-utbudet kan påverkas framöver. Foto: SVT

Experterna: Så tråkigt blir tv-året 2024

Uppdaterad
Publicerad

Hela tv-branschen genomgår en djup kris. Nedskärningar och nedläggningar är mer aktuellt nu än tidigare. Experterna ser risker för ett tråkigare tv-år 2024.

Sparpaketen i tv-branschen ökar. Utbudet i flera tv-kanaler och streamingtjänster som Viaplay – och även i public service – kommer att skalas ner ännu mer framöver.

En chans att höja kvaliteten

Enligt tv-kritiker Johan Croneman hör tv-tittarna till en mer konservativ grupp – och om populära program läggs ner kommer folk att reagera.

Samtidigt menar han att nedskärningar och nedläggningar kan öppna upp för möjligheten att lägga mer fokus på att producera innehåll av högre kvalitet.

– Branschen måste lära sig av det här och det är det tuffaste sättet att lära sig på. De senaste åren har det pumpats ut rätt mycket skräp bara för att fylla på och sälja, säger han.

Se fler experter och kritiker berätta mer om hur tv-branschen och utbudet kommer att påverkas framöver i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.