Flera fans har samlats utanför hotellet i Buenos Aires där Liam Payne hittats död. I bild visas en kvinna med en röd halsduk och handen på hjärtat som gråter.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag är helt förkrossad”, säger Ariana Frutos, en av flera Liam Payne-fans som samlats utanför hotellet i Buenos Aires. Foto: Reuters, AFP och EBU

Fansen sörjer Liam Payne: ”Är helt förkrossad”

Uppdaterad
Publicerad

Fansen sörjer Liam Payne. Efter dödsbeskedet samlades mängder med fans utanför hotellet i Buenos Aires där Liam Payne avled efter ett fall från en balkong.

– Jag är helt förkrossad. Det här är min barndom. Jag växte upp med hans musik och med gruppen, säger Ariana Frutos, en av alla som begett sig till hotellet i stadsdelen Palermo.

Runt omkring henne tändes ljus och sjöngs One Direction-sånger av andra sörjande.

Liam Payne i One Direction död

Artistvänner sörjer

I sociala medier har vänner och kollegor reagerat på den tragiska nyheten.

”Liam var alltid så snäll mot mig. Han var en av de första stora artisterna jag fick jobba med. Jag kan inte fatta att han är borta. Jag är så ledsen just nu. Vila i frid”, skriver artisten Charli Puth.

Svenskbrittiska artisten Mabel var vän med Liam Payne och skriver på Instagram:

”Liam i så många år visste jag att jag alltid kunde ringa dig för stöd och storebroderliga råd, men nu är du borta. Du kommer att vara så saknad.”

Artisten Ty Dolla $ign har delat ett minne med Liam Payne i sina sociala medier och skriver att de pratade för bara två dagar sedan.

Även Paris Hilton, J Balvin och Piers Morgan har uttryckt sin sorg.

Se fansens reaktioner i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Liam Payne i One Direction död

Mer i ämnet