J D Vance – författare till hyllad självbiografi som blev sågad storfilm

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boken ”Hillbilly elegy” gavs ut första gången 2016 och skildrar JD Vances fattiga uppväxt och vit amerikansk arbetarklass i det vidsträckta området Appalacherna i östra USA. Foto: Paul Sancya

Försäljningen av ”Hillbilly elegy” rusar i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

I USA har J D Vances bok ”Hillbilly elegy” seglat upp som nummer ett på Amazons försäljningslista och filmatiseringen ligger på tio-i-topp på amerikanska Netflix. Detta sedan Vance utsetts till Donald Trumps vicepresidentkandidat.

Även i Sverige märks en ökad efterfrågan på boken, som Vance skrev innan han var politiker.

Nätbokhandeln Adlibris skriver till Kulturnyheterna att man märker en tydlig ökad efterfrågan på både den svenska och engelska utgåvan av ”Hillbilly Elegy – en familj och en kultur i kris” och pocketupplagan har till och med sålt slut.

Boken gavs ut första gången 2016 och skildrar J D Vances fattiga uppväxt och vit amerikansk arbetarklass i det vidsträckta området Appalacherna i östra USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.