Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tryck på klippet för att höra mer om hur låten ”Looking for a Man in Finance” gick från att vara ett skojigt klipp till sommarplåga. Foto: Oscar Fries

Från skämt till sommarplåga – så funkar musikstafett på Tiktok

Publicerad

Någon skriver texten, en annan gör melodin, en tredje lägger trummorna och en fjärde gör ett drop. På Tiktok ägnar sig DJ:s och producenter åt en sorts musik-stafett genom att bygga vidare på varandras kreationer.

Ett exempel på musikstafett är låten ”Man in finance”.

Det hela började med att Tiktokanvändaren ”Girl on couch” uppmanade dj:s på appen att tonsätta ett av hennes klipp. Därefter började musikintresserade bygga vidare på originalloopen.

Någon la på trummor, en annan adderade ett dropp. En tredje gjorde en remix. En fjärde bytte genre helt.

Efter att olika producenter och dj:s på appen adderat sin touch på klippet finns nu hur många tappningar som helst att hitta på Tiktok. ”Girl on couch” har också valt att släppa tre olika versioner på strömmningstjänster. Däribland en med David Guetta.

Tryck på klippet för att höra mer om hur ”Man in finance” gick från att vara ett skojigt klipp till sommarplåga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.