Lauryn Hill och Fugees har ställt in en turné bara dagar före den första konserten. I oktober ska de spela i Sverige.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ms. Lauryn Hill och The Fugees ställer in sin återföreningsturné. Foto: Willy Sanjuan

Fugees ställer in turné i USA

Uppdaterad
Publicerad

Lauryn Hill och Fugees har ställt in en turné bara dagar före den första konserten. I oktober ska de spela i Sverige.

Lauryn Hill och The Fugees – som hörde till 90-talets banbrytande musikartister – har oväntat ställt in sin pågående återföreningsturné i USA, rapporterar Variety.

Första spelningen skulle ha ägt rum i Tampa, Florida på fredag, men nu har biljettköparna fått mail om att konserten är inställd. De fortsatta konserterna i USA under augusti och september är nu borttagna från arrangörens sajt.

Någon förklaring har inte getts, men Lauryn Hill har haft återkommande stämbandsproblem under återföreningsturnén som i USA har under flera år blivit uppskjuten och sedan drabbats av inställda konserter.

Turnén är planerad att fortsätta i Europa, med start i Manchester den 12 oktober. I Stockholm är de inbokade på Tele 2 Arena den 26 oktober. De europeiska konserterna ligger fortfarande uppe till försäljning.

Kulturnyheterna söker svenska Live Nation för att få svar på om konserten i Stockholm påverkas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.