Fyra personer har skadats i samband med en skjutning under festivalen South by south wests sista dag. Foto: Suzanne Cordeiro/TT

Fyra skadade efter skottlossning på festival

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har skadats i samband med en skjutning under festivalen South by southwests sista dag, det rapporterar The independent. Personerna fördes till sjukhus och ska inte ha livshotande skador och den misstänkta gärningsmannen har gripits av polisen.

Fyra personer har skadats efter en skottlossning utanför en lokal som används av festivalen South by southwest, förkortat SXSW, i centrala Austin i Texas. Det var under natten till söndagen som den misstänkta gärningsmannen öppnade eld nära Alamo ritz teatern, det uppger lokal polis.

De fyra personerna fördes till sjukhus av ambulans och ska inte ha livshotande skador och den misstänkta mannen har gripits av polisen. Händelsen inträffande under festivalens sista dag.

– Vi hade patrullerande polis i närheten som hörde flera pistolskott från platsen, skriver Austin-polisen i ett uttalande.

Inträffat tidigare

En liknande händelse inträffade under festivalen 2019 då en person skadades efter en skottlossning. Polisen i Austin hade inför årets evenemang försäkrat arrangören om högre säkerhetsnivåer, skriver NME.

Tre delfestivaler

South by southwest är en årlig festival som innehåller musik, film och interaktiva medier. De tre områdena delas upp på olika delfestivaler som anordnas relativt separat med skilda start- och slutdatum. Festivalen som innefattar musik brukar räknas som världens största av sitt slag och huserar över 1400 band. Det var under musikfestivalen skjutningen inträffade.

South by southwest gjorde i år en comeback efter två års uppehåll på grund av coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.