• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten på Gåsagången 42 Hisingen i Göteborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i ett flervåningshus med kraftig rökspridning. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Göteborg.

Ai Weiweis skulptur krossad

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se övervakningsfilm från när den 57-årige mannen krossar Ai Weiwei-skulpturen. Foto: Övervakningsfilm och AP

Här kastas Ai Weiweis skulptur i marken

Publicerad

En man har krossat en skulptur av den kinesiske konstnären Ai Weiwei vid en vernissage i Bologna, rapporterar Reuters på sin sajt.

Mannen tog sig in på evenemanget på Palazzo Fava, som endast var öppet för inbjudna gäster, knuffade skulpturen och tog sedan en stor bit och kastade mot golvet. Utställningens kurator, Arturo Galansino, säger att mannen är välkänd i konstvärlden och har utfört liknande gärningar tidigare.

Polisen grep en 57-årig tjeckisk medborgare efter det att museets säkerhetsavdelning stoppat honom.

”Ai Weiwei är lättad att ingen kom till skada”, säger konstnärens talesperson.

Skulpturen ersätts nu av en bild av konstverket och utställningen fortsätter som vanligt på Palazzo Fava fram till 4 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.